SEVÆRDIGHEDER

Oplevelser omkring Gerlis.s4

De skal blot køre 2 – 4 km for at komme til skov og strand. De vil på Nordmors
kunne finde mange velegnede badestrande.

Nordmors er rig på natur oplevelser. De behøver kun at køre få km før De støder på den første. Om Feggeklit lyder sagnet, at det var her, selveste Hamlet dræbte sin onde stedfar Kong Fegge, og at Kong Fegge er begravet der. Feggeklit er er en molerskrænt fra istiden.

Også Hanklit er en af naturens goder. Hanklit er, ligesom Feggeklit, en molerskrænt fra istiden. Det var isen der skubbede moleret foran sig og skabte dette naturfænomen.

Salgjerhøj er med sine 89m Mors’ højeste punkt. Herfra kan du se 22 af Mors’ 34 kirker, hvis vejet er klart.

Når man hører ordet “Morsø”, kan man ikke lade være med at tænke på kakkelovne. Støberimuseet i Nykøbing Mors udstiller kakkelovne, komfurer og andre ting, der er lavet på Morsø Jernstøberi gennem de sidste 150 år. De vil kunne følge historiens gang med fotografier og værktøj, fra den gang der stadig var gang i produktionen.

På Mors finder De hele 2 Traktormuseer. På det ene, der ligger i Outrup, er des3 gamle traktorer sat i stand, mens på den der ligger i Solbjerg er traktorerne som de var. De vil finde traktorer fra 1920 – 1960.

Landbrugsmuseet Skarregaard ligger kun 1 km fra pladsen. Her kan De se gamle landbrugsmaskiner, og de gamle bygninger er også åben for offentligheden. Her kan man tydeligt følge landbrugets historie og udvikling. Der er også mulighed for at se nogle af de gamle maskiner i brug, f.eks. høstes kornet med “selvbinder”. Der laves også mad på det gamle komfurer i køkkenet. På menuen står der bl.a. Hjemmelavet blodpølse og andre egnsretter, som der er mulighed for at smage.

Nordmors er meget kendt for sit moler. Derfor er det naturligt, at Molermuseet netop ligger her. Her kan De se de mange flotte forsiler med aftryk af fugle, fisk, planter og insekter. Der er også mulighed for at De selv prøve lykken i håbet om det helt store fund. Netop fra Molermuseet udspringer en del vandreture.
Vandreturene vil føre Dem gennem den skønne natur mellem Museet og Skarregaard.

Dueholm Kloster kan tage Dem tilbage i tiden, med museets flotte stenalder – og vikingevåben. Her vil De komme til at lære meget mere om Mors’ historie. Dueholm Kloster ligger kun en
køretur på små 20 minutter væk.

På Mors ligger også den landskendte Jesperhus Blomsterpark. Her vil De få brug for alle sanser. De kan bl.a. se alle de flotte blomster, Tropeakvarium, Fuglezoo, Sommerfugleland, Terrarium og legeland. Jesperhus bliver hvert år besøgt af mere end 300.000 gæster.